Tuesday, April 27, 2010

~23 April 2010~




Alhamdulilah....setelah menanti2 penuh penyeksaan....akhirnyer selamat la sudah aku melahirkan bayi lelaki seberat 3.47 kg...

Mulanyer aku dah start rasa sakit lebih kurang 2++ am ari jumaat...mula2 cm x sakit sgt..so biar je la dulu kan...lama2 cam jarak 1/2 jam sekali aku da sakit..ikut pada tanda-tanda nk bersalin xde pulak aku alaminyer masa suri dulu..tp contraction tu dah ada...soo..aku still rilek lagi..haha

en Kamil pulak bangun awal time tu..lebih kurang kul 5...aku mmg da x dapat tido..siap aku dah kemas-kemas barang tuk bawak g spital..then try tuk tido balik

pas2 aku suh en kamil g keje dulu...sbb lom ade jugak tanda kuar darah ke apa ke...tp dah x tahan giler kesakitan tuh..setengah jam kemudian aku suh dia balik n siap ke spital


suri pulak hantar ke umah bby sitter dia...xkan nk bawak p spital lak kan...dlm 830++ kitorg gerak..sempatla jugak aku mkn roti canai masa dalam keta...contraction mmg da sekali tiap 10 min


sampai je terus arr kene tahan kan..cek la bagai oleh nurse2 n doc kt situ...terus masuk labour room...masa kul 11 bukaan da 5 cm pttla aku da sakit bagai nk rak


tunggu punyer tunggu...aku da rasa cm kepala bb nk kuar..tp nurse kata lambat lg sbb dia cek jarak nyer jauh dia kata mb dalam kul 2 lbh br bersalin

sekali kul 130 pm aku da xtahan aku tunjuk kt nurse tu kepala bb nk kuar masa aku ng sakit tu..haa hambek ko..terus dia panggil sume org nk sambut bb


lebih kurg 140 pm dengan 2x push...selamatla aku melahirkan bayi lelaki..haha..sib baikla sonang kalinih...


inilah dia keluarga baru kami


suri pun suka da dapat adik...siap suh panggil Kakak Suri...cume dia jeles tang adik dia nk nenen je la...haha


inilah adik suri...cam adik lg besar jek

okla until next entry...skrg ni mcm biasa sedang berpantang...sib la baby kuat tido jek...tp xtaula kalu dah seminggu nt..tunggu jela


updated

setelah berdiskusi...kami bersepakat memberi nama kepada puteraku Muhammad Khalish Sufi yang bermaksud Ahli Agama Yang Jujur dan Suci...agar nama ini memberi keberkatan dan anak kami menjadi anak yang soleh..aminnn




13 catatan:

Kancilbiru said...

amboi sihat nya anak hang...tahniah weh..dah dapat sepasang..

izanpyus said...

ko ni kan,masa sms aku gitau da bersalin.terkejut gak,sbb mlm sblm tu punya la kita dok borak kt YM dok story psl ko nk g jakel.ko sakit pinggang bagai...last2 x jd g ek sopping,sbb da kuar da budak tomey ni =D

Ad said...

wah...bestnya...dah dapat sepasang dah...tahniahhh....cepat ko update blog....larat tu duk depan pc...tak sakit eh????heh heh heh...tahniahhhh....

eT said...

sarah..org tua kata time pantang xleh membaca..menulis or menaip ok kot..hehe
kiss sama anak teruna ko tuh...mmuuaahhh...

mrsharis said...

tahniah..semoga family sarah leih ceria dgn kehadiran orang baru..

AngahSayang2314 said...

tahniah sarah.. dapat anak sepasang gitu... alhamdullila semuanya selamat.. dah tahniah gak pada suri si comel tue tau jgn jealous2 tau cian adik tue.. hug kan suri untuk angah yerrr

iera said...

Tahniah kak sarah..comelnye anak kak sarah ni..dah berpasang pun..huhuhu..anyway,selamat berpantang k..muuuuuuuaaaaaaaahhhhhhh..untuk anak teruna kak sarah ni..

pija world said...

comel bby

Sarah Syazwani said...

niza : mane x sihat..kuar pun besar

izan : tula...musnah anganku..haha

ad : normal..2 3 ari okla

et : kiss balik kt anak ko

liya + angah + ira + pija : tq

army4war said...

tahniah babe!! sepasang!! waweeyyyy~

ummidaddy said...

sarah..congrats..sebijik nama cam anak member..
best best..dh dpt couple..

Sharinginfoz said...

alhamdulillah semuanya ok. congrats...

Apa Anda Rasa Bila Tulis Blog?

mamasue said...

bestnya dpt couple! best best best....tahniah!terror ko bajet!hahaha