Thursday, December 23, 2010

waaa...masuk paper laaa



Sinar Harian edisi Terengganu

21 Disember 2010


masa ni konvokesyen

ada media datang

ape lagi sakanla kami bergambar

x sangka masuk paper..huhu

korang penah masuk paper???


Tuesday, December 21, 2010

Today..is the day


Hari ini 21 Disember 2010 genap usia our little doter

Suri Raihana bt Md Kamil berusia 3 tahun


diala penawar..diala suri...diala penghibur...diala segalanya

sehingga ke hari ini masih teringat susah payahnyer masa nk melahirkan suri

luckily masa mengandungkan dia aku x teruk sangatla

pejam celik dah besar ank mama ni

macam-macam perangai dia sekarang ni

1. kuat merajuk..ckp sket mulala dia dok tepi dinding ke tepi pintu ke padahal bukan marah dia pun

2. pandai menjawab...aritu dia sekolahkan aku sbb aku bebel2 kt dia..boleh gitu

3. pandai dah bc doa yg dia hafal di taska

4. sangat sayang pd adik dia..marah kalo org amik..tppp kalo bab mainan kedekut

5. very helpful..sume benda nk toyong (tolong ok!!)

6. suka bergaya..ari2 kalo bleh nk pakai jeans..rantai..gelang..ikat rambut

insya Allah..birthday celebration suri akan dibuat di KL (hoyee x sabar)

buat kecil-kecilan sajok..tuk ahli kuarga

maafla ye x dpt nk jemput korang...maklumla x cukup bajet la..idup x stable lg

semoga suri menjadi anak yang solehah ye

mama n papa luv u sangaaaaaaaaaattttttttt


Penattttttnyer




Hari ini sangat2 penat

x cukup tido..x cukup rehat

baru balik dari Shah Alam mlm td..sampai kul 12

warghhhh ngantuk ni

sebab apa g shah alam???

ni la sebabnyer

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

fuhh nasib baik dapat g

tapii...waa x bwk kamerala...ampeess toll leh lupa lak

pas2 amik gambar guna hp

hp lak ke pehal la tiber2 memory buat hal

bila snap xde pape

ni mesti kes da bape kali jatuh+campak+baling begitu sahaja

ohhh bila la dpt beli hp mahal2 sket..iphone ke??..huhu

nk tau citer selanjutnya..baca kat sini ye blog Fisya

gambar kt ats tu pun amik kt dianyer blog..gambar lain x dpt lg



Contest Si Manjaku Comel




Tag oleh ET


syarat-syaratnya
1- jadi follower blog Masyimalo Heart

2- anda mempunyai blog sendiri... (tak mau orang lain punya blog taw)

3- buat satu entry berkenaan contest si manjaku comel ni dan sertakan gamba Si comel anda yang paling comelll skalik (yang ni wajib)

4- tampalkan banner kat atas tue kat side bar dan entry korang... (ni pun wajib gak)

5- last sekali tinggalkan link entry korang kat comment entry ni...

6. Yang buleh join baby dari baru lahir hingga 6 tahun....

7. tag rakan2 anda 5 org...

8. Juri adalah hubbyku dan ibuku okeh...



hadiah :
Jeng jeng.. serprise..
tapi yang pasti hadiah die best

tarikh tutup:
25 December 2010 230pm


Gambar yang dipertaruhkan adalah

nama : Suri Raihana bt Md Kamil
DOB : 21 Disember 2007


Aku nak tag :

Ellis
Ad
Angah
Bai
MamaShikin




Thursday, December 16, 2010

Contest N Giveaway by Soffya eShoppe


Ada lagi tag yang diberi oleh Izan

Syarat-syarat

  • buat entry pasal HIJAB CONTEST DAN GIVEAWAY by SOFFYA ESHOPE.
  • letak banner kat atas sekali tu dan linkkan ke entry ini okeh?
  • tagkan jugak tiga orang kawan
  • tarikh tutup : 31 disember 2010
  • pemenang akan dibuat ikut sistem cabutan bertuah (dah namanya giveaway kan?) dan entry yang menarik hati .kira ada dua hadiah atau mungkin lebih berdasarkan sambutan.
  • pastekan link entry korang kat kotak komen cik bulan

hadiah:
hadiah mungkin tudung ERIESYA atau tudung curly ala rozita che wan tu (kalau perempuan yang menang), beserta pin/clip shawl yang comel tu. tapi kalau lelaki, akan bagi perfume kot...

aku nak tag :

1. wani (dh ada shawl baru tu leh la amik contest ni..hehe)
2. bai (mama qasrina bambam)
3. niza (si kancilbiru dah tukar kpd saga itam)




Friendship Award

tag oleh Angah

blogger yg dalam kenal di alam maya ni tp lom penah jumpe

penah jugak ym2 sbb nk tny tmpt2 mkn yg dia selalu pegi..hehe

ok nk tag ni pulak

1. ET
2. Izan
3. Bai




Wednesday, December 15, 2010

Nyaris..nyaris



Al kisahhh...

bedak muka da nak abis..so pk2 nk beli kt mane ye

kat Ganu ni xtaula aku nk cr mane

Aku pakai jemana pixy tu jek

Murah..tp sangat ok ng kulit aku

so..teringat seseorg yg pakai same ng aku

pe lagi..zasssss...klik ym cari nama kak w*n

ni rentetan perbualan aku ng kak w*n tu

k.w*n : bla..bla..bla

aku : bla..bla..bla
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
xyahla korg tau pe lg aku ckp ng dia

secara ringkas..yg buat aku sentap jap

Ninie Ezane: kwan check ngan hep td, kad jemputan utk sarah ade sbnrnya
tp cmne tah ade org plgkan blk kt hep, sbb kata sarah dh tukar
so, diorg smpan jela kad tu sbb org hep tk tau sarah tukar ke mana
kwan pn tk tau nape jdk cmtu...


eiii...sabo jela...nasib baikla aku ym ng kak w*n kalo x aku xtau pun majlis Anugerah

Perkhidmatan Cemerlang tu 20hb Disember 2010 ni

kadnyer x sampai pun kt aku ni

bile aku kol H*P..diorg kata dah hantar xde pulak org bg blik

so maybe posmen yg bg lmbt kot (positif thinking ni)


bile discuss ng en kamil..mulala dah hot hot jap suasana tu

yela kan kitorg nak blik KB mgu ni

pas2 nk bekejar ke Shah Alam pulak

x ke penat dan hura hara jadinyer


Aku memang nk pegi sangat2 ni..yela bila lg kan nk dapat

Aku dapat ni pun atas perkhidmatan masa di Shah Alam so amatla kerugian bila xde semasa majlis tu

Tppp.....

Alhamdulilahh

Staf aku bg cadangan mintak driver kebetulan pulak nk hantar headset yg kami pinjam masa konvokesyen aritu

Fuhhh..lega sehh..tp anak2 kene bawak..yg kecik tu xkan nk tinggal pulak kan

Harap2 dapatla driver...amin..amin..aminn

Doakan ye kawan2




Sunday, December 12, 2010

Appeciation Award



Dapat appreciation awards dari eB



thanks dear

saya sayang kamoo juga


Thursday, December 9, 2010

Jom main.....



Minggu lepas SIL datang umahAdd Image
Tujuaannya nk hantar my little baby yg da lamaaaaa sangat dok kt kg @ kelate nunnn

Ooo sungguh rindu ng budak bambam itu tauu

Satu petang kitorg bawakla diorg g jalan-jalan tepi pantai

Pegi ke Telok Gadong je la

Nasib baikla masa tu x ujan

Suri memang suka kalo k. ngah n k.cik dia ada memang ngada2 la jadinya


cousin2 suri yg rajin layan kerenah budak sorang ni


suri ni suka sangat pakai kasut k.cik ni

aritu aku sengaja tinggalkan kt umah


budak yg leh bg mcm2 alasan nk balik umah cepat

sebabbbb.....dia nak main psp..:)


siap ng pakai rantai..main pun nk melawa


dia nipun nk main jugak ni..:)

nasib baik tanda tulis playground utk 12 taun ke bawah jek

laki sapala la ni


siann xde org nk tolak..huhu



budak bambam ng abg long


bambam ng papa


bambam ng umi


layankan je la k.ngah...hahaha

dok lepak2 tepi pantai sambil makan2 kopok

tp hampa kopok x bape sedap byk kanji je aku rs

ujung bulan ni my mother pulak nk datang

mane aku nk bwk diorg g jalan2 haa

sape org ganu..meh bg aku idea sket




Wednesday, December 8, 2010

My 1st Giveaway - Hanya untuk kamu


Haa..kalini GA dari kawanku yg baik bernama Izan atau mummychacha

(ehh kene ubah nama tu sbb anak da 2..hehe)


Izan ni adalah kawan aku masa degree..sbb kami ni ada sekelas for certain2 subject

nice person...(haha bodek nehh)..fulltime housewife ok

tp...mcm2 dia leh buat

pandai make up..buat kek (x merasa lg kek ko ni)

mcm2 tutorial la dia buat dalam blog dia tu ok..x rugi baca

pandai bergaya jugak..korg tnyla tanya ape fesyen tudung terkini mesti dia tau punyer..hahah

pertama kali dia buat GA ni so..marila kita join kan diri



  • copy banner dan letak dalam entry
  • jadi follower..tp x paksa ok
  • buat entry ringkas
  • letak banner di side bar n linkkan juga ke blog dia
  • tag 2 org
  • dropkan link kat comment entry GA dia yee

tarikh tutup adalah 11 Januari 2011..so sempat lagi sape2 nk join tu

Hadiahnyer sangat2 la menarik hati..ohh mummy meh bg kat sy la ye


haaa..menarik kan...sukanyer kalo dapat

so yg kene tag adalah :

aidanisme
amy syaquena @ sinar raudah



introduce.....jeng..jeng..jeng


Malam tadi bosan kan xtau nk buat ape

tibe-tibe anak dara sorang ni buat lawak pulak

dia suh amik gambar dia yang mcm2 gaya ni

saksikanlahhhh...(haha mcm katun ninja boy pulak..ni suri nyer penanganla nehh!!)


gaya 1


gaya 2


gaya 3


gaya 4


gaya 5


gaya 6


gaya 7


gaya 8


gaya 9


muahaha..memang aku gelak guling-gulingla tgk budak ni

kt bawah ni ada jugak dia menari ape tah aku pun xtaula

layan kan saje


video


video


sori ekk..jd melintangla pulak mlm td amik guna hp cikai aku jek

aku record menegak bila tgk balik jd melintang pulak

ada caranya x nk tegakkan..huhu xkan pakai rotate pulak ehh



Sunday, December 5, 2010

~Istiadat Konvokesyen ke 73 UiTM Terengganu~


Alhamdulilah

Berakhir sudah istiadat konvokesyen uitm di Terengganu

Walaupun ada beberapa masalah teknikal, tp dapat disetelkan dengan segera

Ok..br kita tengok gambar je la


masa ni malam sebelum konvo

ikut en kamil susun buku cenderamata

this time kami jd AJK Konvo

aku jd AJK multimedia & rakaman video

en kamil pulak AJK Buku Cenderamata


amik gambo celah2 kerusi jek

sbb budak ni pemalu x hengat

malam tu sebab ramai sangat dok usik2 dia

so dia jd pemalu sket

ni adalah bahagian tempat duduk pro canselor dan sekutunya

last touch up la ni sebelum kejadian


aku nak suh dia dok tengah2 karpet merah tu tp dia xmo pulak..haishh


senyuman paling menawanla kononnnn ni


ni la tempat av dan jtk akan duduk semasa konvo


ni la menatang nk kuarkan nama tu

charactor generator..harga 6k++....mahal sehhh


dari atas dewann


tempat isteri2 vvip


sidang 1

i dok tepi2 dewan ni jek

sbb nk cek student yg x mai nk bgtau kt org atas yg kuarkan nama (ngee..paham ke aku ckp nehh??)


suasana selepas selesai sidang


gerai jualan

x byk pun kedai sbb sini kecik je dan space pun xde


tadaaa..ehem..ehem...i pun dapat bunga jugak tau

en kamil bagi masa last day konvo semalam

tp kene letak celah2 file dulula

lupe nk bawak pasu

watamatla citer konvo

next year dan next year nyer lagi

kompom la cawangan buat konvo masing2

tp xpe ini kan pengalaman

masa2 ni kita tau susah payah nyer

betul x??
















Saturday, December 4, 2010

Award dari Izan


Sambil tunggu sidang ke 5 Konvokesyen UiTM Terengganu ni

lehla buat post baru

Suri pun sedang lena diulit intan...kalo x sebok la dok depan pc ni

award dari Izan


Soalan 1 : Apakah makan feveret kamu?

laksaa..harusla aku makan tanpa makan nasi pun xpe

Soalan 2 : siapakah manusia paling kamu sayang?

of cosla my hubby n anak2..serta famili, frens dan yg sudi baca blog i ni

Soalan 3 : Berikan kepada 4 blogger kesayangan kamu
1. Mira
2. Zue
3. Angah
4. Bai

oowhh...sumenyer saya sayang...tp nk empat je..ammmpunn yek

okla..nk prepare for next sidang

arini sidang yg last..alhamdulilahh sume berjalan lancar..cuma ada sket2 jela masalah teknikal

will update soon

see yaa


Wednesday, December 1, 2010

alhamdulilahh..rezeki


semalam dapat emel yg amat2 x sangka

jeng..jeng..jeng

apakah ia???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sukacita dimaklumkan penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang PSMB bagi tahun 2009

1. Sarah Syazwani binti Shah Kamarudin
2. Siti Nurulain Mohd Rum
3. Hasni Bujai
4.Osman Mat Sam
5. Muhammad Rahmat bin Yunus
6. Nor Afishar binti Mat Saad
7. Mohd Saffri bin Othman
8. Rohida binti Ghazali
9. Razuna binti Mohamed Raim
10. Mohd Fizol Arif bin Mohamad Sharif
11. Wan Siti Norain bt Wan Abdul Latif
12 Suriani Musa
13. Kamaruddin bin Mahad (Semasa di UiTM Pulau Pinang)
14. Wan Rosni Wan Seman (Semasa di BHEP)


x sangka yee..siyesss x sangka

rasanya ramai lagi yg layak utk anugerah ni

tapi tu la dia..rezeki...bersyukur sangat2


terima kasih yg wish tru fb..walaupun ada yg xtau pasal apa

hahaha ramai pulak yg igt aku peknen

hmm..tu leh difikir..kalo aku peknen kosong pulak opis usmb ni

da 3 org staf aku peknen ni wehh...bergilir2 la diorg ni cuti taun depan

anywayy..tahniah juga yg dapat tu dan yg belom dapat teruskan kecemerlangan anda

x semestinya x dapat kita x cemerlang..betul x??


Tuesday, November 30, 2010

mehh..mehh vote


Kawan-kawanku, all the bloggers...sudila kiranya vote utk anak saya

suri raihana bt md kamil

di

Fan Page Sinar Raudah dan Suri Raihana

buka fanpage sinar raudah n like gambar anak saya tu ye dan like juga fan page sinar raudah

gambar suri adalah yg ini




thanks to all..mmuahhh


Monday, November 29, 2010

Alololo...haiii anak daraku ini



Di satu malam yang tenang

Sedang dok susun2 tudung-tudung

Si budak bernama Suri Raihana bersama-sama menolong mamanyer mengemas tudung

Dalam hati..rajinnyer laa anak dara sorang ni

Then terjumpe 1 tudung yang x penah pakai lagi..sebab bile pakai rasa mcm kelako

Hajat di hati nk bagi pada anak sedara..tp lom balik kampung

So..tibe-tibe terpk nak pakai kan kt anak dara ni

Testing...pulak xmo buka pulak dah budak ni (tula gatai p nk test)

Apalagi..amik kamera sebab mood dia mau bergambar

Sila lihat hasilnyer :



sopan je mula2


ok..nk buat peace..tp cam x jadi


dia buat gaya sendiri



haa..baca doa ok..ari2 baca doa makan



hee...mamanyer la suh wat cam gini


ikut sapela perangai dia ni kan...of cos la org kata mamanyer..muahahaha