Wednesday, January 11, 2012

Wiwi dan Papa


Assalammualaikum


Kalini nak bercerita kerenah anak dan papanya
Semalam saya berpuasa
yela..nak ganti puasa
kalau lambat-lambat terlupa pulak

so...semalam saya tengah masak di dapur
dari dapur dengarla bising-bising di hall
apala yg dibuat anak-anak ng papanya tu

selalunya kalau time petang-petang
wiwi mesti nk tengok channel kartun
sokmo je la berebut remote dengan dia
wiwi pun pandai dah siap sorok remote

selesai masak-masak semua
saya pun rehat sambil menunggu azan
suami sayapun bercerita
biasala cerita pasal nk tengok channel lainla
anak nk tengok kartun
papa nak tengok bola
agaknya papa macam marah ke apa xtaula
anak pun apa lagi sound papanyer

"papa..kalau papa marah wiwi..wiwi report polis"

hahahaaha
memang gelak besar saya dengar
wah..wah..wah
sudah pandai mau report polis ye
xleh marah dia la pasni

wiwi...wiwi
macam-macam ayat yg keluar
sejak sekolah ni

13 catatan:

noor said...

hahahha pandai nk report polis..baper thn tuh

eT said...

haha...bagus2...nnti kite belajar bab baru yer wiwi..:p

~izan~ said...

kuar plak muka dpn metro ni papa wiwi kena tangkap polis sbb tukar channel tv ekekeke..lawak la wiwi ni.

Kakzakie said...

Akan lebih banyak lagi dia perolehi dari perkembangan minda dia...:)

Sarah Syazwani said...

noor : baru 5 tahun tp ckp cm org tua

et : ko jgn ajar bukan2lak..ahaha

fuad ansari said...

lepas ni mamanya kena jadi polis.. at least, wiwi leh report kat mama dia je.. (",)

p/s: ada jugak yg kena beli tv lagi satu ni kang.. (",)

Sarah Syazwani said...

izan : femes aii tau nanti..hahaha

kakzakie : betul kak..skrg ni pun dah mcm2

fuad : papanyer yg minat jd polis..hmm tv lg 1 astro pun kene lg 1 gak ler..kopakk

eB ezrin said...

repot polis? hik3

noor said...

jln2...

Papa Mifz said...

wiwi report polis papa nyer lantik la lawyer,hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha pun kalo apa2 mesti ckp, nanti polis tangkap :p

Sham said...

har har ni dah macam kes saya dengan amin la ni...payah bila budak2 dah pandai tgk tv ni...dia jer nak kongker...

aku la... said...

jom join ga miradamira.com :)