Thursday, March 31, 2011

walau bukan rumah sendiri tp tetap puas atiii



semalam kan ai ada entry rumah kan

ha ni nk citerla ni

anyway start 1 April 2011..ai akan jd PPP a.k.a Pegawai Pembangunan Pelajar

x larat dh nk sewa..so we decided to apply jadi PPP

lagipun dah aim rumah tu...hahahaha dapat jugak

rumah ai kt Kolej Redang..so sapa2 ex UiTM Dungun ni mesti taula kan

Gambar-gambar bawah ni yg dalam rumah

sebab aku dh kecewa x dpt dok umah sendiri

my hubby n frens bertungkus lumus mengecat rumah ni ikut suka ati aku nk kaler ape

hall - hijau

master bed - biru laut

suri punyer bilik - pink + purple

sufi punyer bilik - biru nila..agaknyer tp very nice color

dapur - oren

dan aku hias yg dah lama aku nk buat utk rumah sendiri tp x kesampaian...



rak kasut free..kerusi is mine


cermin yg dah lama beli..wa pasangkan juga

set meja makan pun free


budak 2 org ni suka tgk tv dekat2...tu pun da letak meja kt depan tu sbb adik suka ketuk2 kt tv

mau kang pecah pulak tv tu


ssh betul nk amik gambar 2 org ni


set sofa mmg dah ada dan sangat selesa ok

yang lain2 xyahla tunjuk..segan pulak

sangat2 selesa dok kat sini sebab kawasan yg tenteram dan aman damai

mmg tdo lenala tiap2 malam..hehe

sape2 mai dungun...mehla singgah umah aiii..


14 catatan:

miezaniera said...

wahh jadi rs lagi...tinggi ek taraf hidup kt sana? tk kisah la rumah sape pun ko hias je la sarah..janji happy hehe

Maslina Roslan said...

Salam Sarah,

Nanti I singgah ek...insyaallah nanti nak ke Ganu...leh singgah UiTM Dungun...hehehe...

eB ezrin said...

wahhhh.. kiranyer fully furnished la yer?... best3

~izan~ said...

behnyer..suma free woo huhu...senang jd resident kan..bila aku nak terjah sana nih..huhu

wANieYZ said...

waaahhh..best nyer....nnti gi sana ley duk umah k. sarah la..huhuhh..:P

eT said...

tu la...ari tu zam kata ko jd rs kat sana...
leh cat suka2 jek eh umah tuh...huhu
tp nampak cam lg best jek dari shah alam ni kan...
xper...yg pntg dapat jimat baaaaanyaakkk dok umah rs...hikhik...
xjadi la aku nk kuar...ngeh3...

Sarah Syazwani said...

bai : yee..tgi jugak same je mcm s.alam

mas : boleh je...sila2

eb : aah..tu yg byk brg campur ng brg sendiri lg

izan : tu la bkn jauh pun

wanie : bleh jek

et : sangat jimat..dtg s.alam aritu aku shopping sakan..ahahaha
ala rumah rs kt s.alam tu pun leh cat..cer tny kt kolej

NINIEZANE said...

wah...dh dok dalam ek? sufi pn dh besar...k wan pn baru cat rumah...kaler pepel...bajet sndiri jela..tupun utk ruang tamu & master bedroom jek...nk tggu org kolej wat, lmbt sgt plak...

mamashikin said...

tak kisah la bkn rumah sendiri pun janji sejuk mata memandang kan...kemas jer umah awk sy tgk..klu umah sy, jgn harap la..mlm kemas, tp blk keje esoknya bersepah mainan sana sini..adeh..

Sarah Syazwani said...

k.wan : cat kitorg mintak bpf..bleh jek suruh bpf cat tp tkt lmbt sbb nk pindah cpt..

mamashikin : nampak je kemas..padahal sepah tu...nk amik gambar punyer pasal sorok2 menan budak2 ni..hahah

Amy Syaquena said...

ow begitu ceritanya , kalau amy ke dungun boleh la hello2 awak hehe..

AngahSayang2314 said...

wahhh mekkkkk cantik gak umah mu yer...uittt jemput ke??bole2 tapi ngan syarat yer mek hidangkan lah nasi air,nasi dagang tp nak ayam tau ikan tongkol tak makan tau...air lak nak air buah..leh main request2 lak.. hehehe.. saja jer...i'allah kalau kesana kita jumpa yer........ teringin gak nak jumpa mek nie..hehehe

mamawana said...

Rumah kute baby cute...

Sarah Syazwani said...

amy : bleh jek..kalo blik KB pun leh jumpe awk

angah : haha..bleh2 tp xla sedap mcm angah masak

mamawana : time kasihhh