Thursday, November 10, 2011

Salam Aidiladha


Rasanya x terlambat nak mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidiladha
Walaupun baru arini menghapdet blog
Tahun ni giliran balik ke kampung cik abe pula
Biasala tu kan
Hari Raya kampung saya
Raya Haji kampung dia pulak
Ramai gak tertanya2 nape camtu
X buat giliran ke??
Sebenarnya sebab parenst en Kamil dah tiada
Soo..Raya Haji je la kt sana..lagipun kalau di Kelantan lebih meriah

Tiap-tiap tahun Kak ipar aku mesti wat korban
So setiap pagi raya kami beramai-ramai ke rumah kakakku
Anak sedara pulak tokey lembu
Senangla nak berkira kan
Time ni la asik makan daging..daging..dan daging
Rasanya dah menternak daging kt badan ni..hikhik

gambar beramai-ramai..ehh most of them kaler purple
macam berjanji pulak

sufi dan nisa
macam kembar
sebaya

alaa..blur plak laki ai ni amik gambar
taun ni tema biru turqoise
pueh cari tudung
last2 jumpe ms g Rantau Panjang
Sufi nangis nak papa dia
Anak manja papa niii

Kakak-kakak ipar dan anak2 sedara

time to sembelihhhh

ng sembelih lembu
masa ni bawa anak-anak tengok dekat

melapah la pulak

aiiii..cik abe syg ni tukang tengok je ke??

haa..xtaula nape ng budak ni
kalau merajuk je ginila gayanyer

rasanya time raya ni kurang meriah sket
dah ler ai eksiden masa g Rantau Panjang aritu
Luckily x de pape juz org belakang langgar sket
Gara-gara biri melintas x tengok kiri kanan..hehe
Kami sempat brek org belakangla x sempat
Apa lagi...calar dahhh keta aii tau
No plate pun kemek soo tukar
Ade pulak yg perasan no plate dah lain..hikhik

8 catatan:

Kakzakie said...

Walau accident tapi dapat bertemu keluarga itu yg paling best..

aku la... said...

wahh meriahnya raya dia....mana daging korbannya penat tunggu nih..hehehhe

iera said...

excident lagi kak?mujur skit je..hihihi..atleast dpt tukar plat baru..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hari raya yang terlewat wish la ni erk :) memang seronok kalo buat korban di hari raya :)

HappyIrfa said...

wah bestnya ada sedara tokey lembu.
selalu org kata raya haji lebih meriah kat kelantan.meriah tang mana pun tak tahu,cumanya bagi saya..mmg terasa sungguh la tahun ni raya kat kl..macam tak raya je.
rasa nak terbang balik kelantan

eT said...

selamat ari raya sarah...heehe
aku blom smpai seru nk update cite raya...:p

Papa Mifz said...

merajuk sampai begitu sekali yer...hehe

salam aidiladha...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestkan sembelih lembu haritu:)