Monday, December 19, 2011

cuti-cuti@Melaka pt 1

Assalammualaikum

Haii readers...long time no seee eehh
Miss u alllll sangat
Hmm...apa nak mula dulu yee
Sebenarnya sedang amik mood untuk menulis semula
Bayangkanla bila dah lama x berblog..mood mmg ke laut
Saya hanya jenguk blog kawan-kawan mana yang sempat je
Adala juga meninggalkan jejak ada juga yg tidak

So...untuk mula semula
Saya nak cerita berkenaan cuti-cuti kami ke Melaka (erkk..nape cam skema je ayat ehh)

Okla...last minit punyer plan akhirnya menjadi
Kebetulan saya ada ada bengkel di Shah Alam selama seminggu
Then sambung cuti balik kampung
Apalagi plan untuk berjalan-jalan la
Memandangkan adik saya ada belajar di Melaka
Memang kami decide nak jalan-jalan ke sana
Lagipun banyak mende menarik kannnn

Soooo....mari kita layan gambar okkk

kami bertolak petang jumaat
plan nk p naik river cruise
sebabnyer omak ai dah lama sangat teringin nak naik
as anak yg solehah..ecehhh
kami bawakler

anak-anak sangat happy
hehe..tengokla mak pak ng feeling2 amik gambar berdua

kalu yg biasa naik river cruise ni
mesti tau rumah2 yg cantik-cantik ni kan
kampung moten

lepas nek river cruise
jalan-jalan area situ jela..
belakang tu muzium samudera
time ni banyak sungguhla beca merata-rata promote pakej
suri memang nangis2 nak naik
mana x nyer kan
mereka hias beca tu dengan lampu
memangla nampak menarik

tapi tidakla naik beca malam tu
sebabbbbb dah laparrrr

kami gerak pula ke Umbai
alaaa..tempat makan yg femes tuu
tapi kan rasanya kami salah p tmpt makan
p yg tempat baru..restoran terapung
xde org sangat..tp mujur kedai yg kami pilih mmg sedap

mari..mari makan
masing-masing dah lapar

ada ikan stim
sayur n lain-lain lagi..x igt pulak order apa

haa...tgk licinnnnn

malam tu terjah je hotel mana-mana yang ada
my father belanje u..hehe

haa..nanti citer the next aktiviti pulak yeee..
ade keje la nk wat sket
sooo..sambung ke pt 2 pulak yeee..daaa

4 catatan:

Kakzakie said...

Jalan-jalan kalau dgn family memang seronok...

eB ezrin said...

aaaaaaaaaaa cedapnyer/ hu3

Qaseh said...

river cruise mmg best..baru sekali je berpeluang naik..

eT said...

bab makan paling best tuh....huhuhu