Monday, December 26, 2011

cuti-cuti@Melaka pt 2


Assalammualaikum

wahhh..arini sure ramai bercuti kann
kat pejabat ni pun lengang jek
heaven sungguh bila x perlu nak berebut2 dengan student
nak kuar masuk pun sonang

okla..arini saya nak habiskan cuti-cuti ke melaka hari tu
pagi tu around 9-10 kami terus check out je
mula-mula g breakfast dulu
jumpa kedai mamak belasah je la
asalkan halal
then tempat 1 adalah menara tamingsari

oop..soriler..ng panas time ni
gambar x bape nak banyak

sedang tunggu turn nak naik
amik gambar dulu wat kenangan
haa ye nt ada yang tanya harga tiket kan
dewasa =rm10
kanak-kanak = rm5 > 3 thn

ambil gambar lagiii

dalam menara
mula-mula nak naik tu gayattt sehh
lama-lama baru ok
suri ckp apa tau "mama tkt ke?? wiwi x tkt pun"
aicehhh...sabo je la

ni anak ng papa
papa sibuk amik video
anak nangis sebab apa tah
lupalak kejadiannyer..hehe

disebabkan anak dara saya nak sangat naik beca
maka pak usunyer dengan rela hati membelanjakan
kami semua naik beca
lagipun malasla nak jalan panas-panas ni

so sweet je gambar diorg berdua ni kan..opss mereka berdua
(suri kata x baik ckp diorg kene ckp mereka berdua..baiklah..:) )

amboiii dah mcm tukang bawak beca pulak
semua amik kesempatan

kami naik bertiga jekkk

nak juga bergambar kan
walaupun muka en kamil dah penat sangat rupenyer
ok masa naik beca tu
antara tempat dilawati adalah

replika keretapi dan kapal terbang
kejap je pegi ni
pakcik beza bg masa 10-15 min je

kota A'famosa
en kamil je yang naik sampai atas
yang lain??

lepak kat bawah..hahaha
semua malas nak naik

perhentian terakhir
muzium samudera

actually byk gambar abah saya ambil
tapi saya dah x larat
kami sempat je lepak-lepak kangkung dalam ni
sebabnyer ada aircond
lama jugak la buat mcm rumah sendiri
sampai sufi pun leh tertido

bila dah rehat-rehat tu
makan tengah hari pulak
hajatnya nak makan asam pedas di jln laksamana (kalu x silap)
tapi pakcik beca bgtau tmpt tu ada mlm jek
xkan pulak nk tunggu sampai malam
soo..mekan kt food court depan muzium samudera je
ermm..x kawla asam pedasnyerr

lepas makan
terus berangkat pulang
sempat pekena choconut shake
yummy..mmg sgt sedap
alahh..sori x amik gambar pulak..hehe

sebelum sampai rumak ada ekspo
singgahla dulu
sempat sambar 2 helai tudung



beria-ia suruh ambil gambar dia
layankan sajela
ehh..abis dahh
sorila gambar x bape nak clear
pakai kamera biasa mmg camni..hihi

ok..see u next entry
wasalam

2 catatan:

Kakzakie said...

Amboi..amboi.... seronoknya jenjalan. Nasib baik tak hujan kan. Kalau di JB nie asyik hujan je. Dah ada yg kena banjir pun...

Sarah Syazwani said...

K.zakie : alhamdulilah x hujan ms jalan-jalan tu..tapi masa balik ke rumah tu hujan lebat juga