Wednesday, January 14, 2009

RS....ermmm

Pagi tadi dalam kul 9...p temubual tuk calon Pegawai Pembangunan Pelajar....adala dalam 5 orang...berdebar-debar jugak la...siap mintak tips2 dari orang da lama jadi RS...

Aku ng ada sorang perempuan tu masuk dulu....juri-juri nyer Prof Rosmin...Hj Hasnor..yg lg 2 orang x kenal pulak...antara soklan-soklan yang di tanya

nape nak jadi RS???

suami keje mane?? dia paham ke kalo jadi RS camane??

xpe ke kalo kene buat tu buat ni..bla..bla..bla..??

yang lain-lain tu macam dia bagi explanation jek...xde pun tanya-tanya sangat..cam sesi borak-borakla....last2...dia da bagitau dapat kolej mana...yeeehahaaa...alhamdulilah...

tinggal tunggu surat je la....hmm...da nak kene start packing barang kat umah....cari lori sume..aduhhh...

nape ye..aku tibe-tibe mintak jadi RS....

1) my hubby da lama suh mintak tapi cam malas coz nanti nk ne pk nursery tuk jaga suri..time tu pulak kak ngah ada n jaga suri..dia jaga memang baguss

2) environment rumah skrg cam da x best sebab suku sakat sume da pindah...

3) nak live lebih selesa...yela..anak da makin besar...nak beli umah pun x cukup duit lagik....huhu

4) barang kat umah da makin banyak..heheh..

5) senang nak p keje....yela hubby pun keje uitm gaks...

tu je la kot sebabnyer....

tapi kan...sekarang kene pk...sama ada nak kekalkan baby sitter suri ke or cari tempat lain??

baby sitter sekarang dekat ng umah yang sekarang...orang tu pun memang jaga sangat elok...x berkira...x kesah..kalu ambik lambat pun xpe...nak anta sabtu ahad pun xpe...suka belikan anak aku baju...

tapi..kalu nak kekal..jauh jugak nak ulang-alik nih..dr uitm <-> bukit raja...camana ye...penin jugak ni..yela kalu orang baru jaga x elok..kes naya je kan...

nursery uitm ni camne pulak ye..ada sesapa tau info x...in case la kalu aku nak anta anak ke sana..bape kene bayar...ikut jam ke..sabtu ahad camane..yela..kadang-kadang aku ni kene keje ari minggu...

kalu sesapa yang tau area sini pun leh bagi cadangan....tolong yee...

5 catatan:

Zamzunita said...

wah i'm eppy for U..congratz...so lani sume lebih jimat..especially mase n tenaga n duit. Bestnyer...pasni boley belanja = kenduri kesyukuran ekh..

et said...

hehe...aku pon nk wish congratz...try la ko tanya kak ain..dulu dia penah anto ank dia kt nursery uitm tuh...

Sarah Syazwani said...

hehe..toce kawan...tu la nagah survey2 la nih...tgk keadaan camner..pasni leh la korang lepaking2 umah aku jek...nak p pool n gym pun sonang...

Dania's mummy said...

dapat kolej mana sarah...? nanti saya g lawat rumah sarah yer... kitaorg jaga rumah RS kolej2 tau

Sarah Syazwani said...

Insya Allah kolej Melati..tp lom dapat surat lagi...leh je..maila singgah nanti...nak lepak2 pun leh..