Wednesday, May 6, 2009

AlKisah...@ Langkawi

Last week...kami beramai-ramai ke Langkawi untuk majlis perkahwinan cousin aku sebelah mak...we all mmg close...dan memang da lama menantikan bile nk kawinnyer...yele..da tua...umo da 31...mane x org bising
But..yang sedihnyer...my hubby x dapat nk folo coz my sister-in-law yang aku panggil Kak Pah meninggal dunia pada Isnin lepas 27/04/09...terasa kehilangannyer sebab tiap kali balik kelantan mesti g makan kedai dia...so..terpaksa kitorg separate..yele..kalu nk burn tiket dua2 da bape byk lak byr pulak tu da booking awal2..

29/04/09

flight malam tu kul 1015...delay sejam dr sepatutnya....time ni masa nk ke Langkawi...

30/04/09

si kecik bergaya dengan baju baru


destinasi hari pertama.......cabel car...last year pegi x dpt naik..so this time kene naik la


dalam cabel car....sian suri..demam pulak..sib baik badan x bape panas...


we are now 652.2 meter above sea level
pas2 naik atas lagi....sampai atas aku dok je la..sebab penat dukung suri...dia xnak langsung berjalan..maybe sbb x sehat...so..adik2 aku je la p jalan2 naik atas...



nak turun lak

pas g ke cable car..kitorg pegi makan...zup zap....pegi beli gamat pulak..then pegi ke pekan kuah..memborong la pape yg patut...sampai ke malam la gaks...time ni x snap..malas nk amik gambo


lastt for that day....makan time...

01/05/09

Sebelum akad nikah pada petangnyer..sempatlak kitorg p tour ke pulau...kali ni len sket destinasi dr yg dulu...


haa...bayo jangan x bayo...atok aku yg 80++ umo dia tu nak naik bot jugak tuh


posing dulu


posing lagi...bot ng laju nih...


menyusuri batuan..gelap lam ni...


tempat bela ikan..mcm2 jenis ikan ada


org tu ng bagi ikan pari makan..jinak sehhh



tapak sulaiman..keras cam batu..tp nape lam spongebob patrick tu cam lembut jek..ahakss


dalam gua kelawar..agaknyer la..sbb byk kelawar


susah payah nak balik ke bot

sampai umah...siap2 pegi lak ke masjid nyior cabang tuk majlis akad nikah cousin ku..


neves pokcik....alhamdulillah hanya sekali lafaz..terer gak ko ni...huhu


sarung cincin...sukenyer lah yee..




selamat sudaa...

02/05/09

Majlis Persandingan @ Nyior Cabang


sila tengok-tengok..xde cerita untuk diceritakan


azizi + maria

03/05/09

pulang ke Shah Alam...tp still x dapat jumpa suami tercinta sebab dia kene p Perak..huahuahua...bujang seminggu...

3 catatan:

ijan@2 aka ummihakimi said...

bestnyer dapat anto pengantin jejauh nie....

takat nie.. semua sedara termasuk kuarga dapat orang dedekat jer...

Sarah Syazwani said...

hehe..da jodoh ng org jauh...tu la..famili aku ni sume dpt jauh2..best dapat berjalan skali..x best..duit byk abis ler..hahaha

NINIEZANE said...

ok, tq sarah...nti k wan tgk dua2 entry ye...