Monday, February 7, 2011

Jalan-jalan Makan angin - Part 1



Gong Xi..Gong Xiiiii....

Lama betui korg bercuti yee

Da la terengganu semalam keje..abis anak2 buah kt opis ni pakat cuti

cuti CNY ni...aku x balik kampung punn

sebabbbbb......my parents was here

and also my cousin

penuhla rumah aku ng adik badik n cousins ni

diorg sampai ari kamissss...xde pape aktiviti..masing2 pakat tidok sbb penat jalan jauhh


esoknyer...aku bwk diorg p jalan-jalan ke KT


sempat lagi amik gambar..aku dok dalam umah ng bersiap

maklumla kene siapkan anak-anak dulu br mak nyer dapat bersiap


i like this pic

suri raihana wif her lover danish mikail..hehe


on d way nk ke KT

singgah sini sebentar

wa..kalu x singgah sini kalu mmg x lengkap

sungguh sedap kopok lekor kt sini

nama tempat ni kelulut..tmpt ni mmg ramai org laa

teringat nostalgia mkn kopok kt sini dengan en khairy ( driver uitm s.alam)

ehh bukan aku berdua je tau..korg jgn salah sangka lak

ade dengan geng budak bintang gelap n bintang cerah..yess u know who u are...hahahaha


lepak-lepak dulu makan kopok panas


masa ni x ramai lg...sampai sini lm kul 11 lbih


sementara menunggu solat jumaat

kami lepak pulak di Pantai Batu Buruk


haha..lepak kat taman menan

sambil kunyah2 kopok lekor

tengok abe i bj kuning..siap tampal koyok

demam dah seminggu x baik2..tp ikut juga kami berjalan...:)



aku rasa banyak betul gambar budak 2 org ni

amik kamera aku pas2 p amik gambo

aku dah x kose nk layan sbb pgg budak


budak tecit ni dimasukkan dlm stroller

sume dh x larat nk dukung..sangat lasak hokeyyy

ni pun kejap je dia baik..pas2 ngamuks nk kuor


diorg ni main buai je laaa


pas2 boring..p la tapau kt pakusu men layang-layang


ni sape yg main niii


mula-mula ai dok saje tgk org main layang-layang


pastu nk merasa gak mainn

sambil dukung anak u..hahaha



budak ni marah org amik gambar dia minum susu

ada tips x nak pujuk budak ni xyah pakai pampers

dia asik ckp dah besor..tp pakai pampers lg

aku nk bentikan pakai pampers

bila dok umh puas pujuk dia tp dia nk gak pakai pampers....sampai nangis2 pulak tu

camne yeee


okla..samb part 2 lak..can cinn cauuu




7 catatan:

Kakzakie said...

Salam sarah,

Masa usia setahun lebih dah kena praktis tak pakai pampers. Kita kena rajin layan, lepas minum susu lebih kurang 1 jam kencingkan dia. Cangkung simbah air pasti kencing. Mulakan di rumah sendiri. Malam pun sama kena rajin kencingkan walau berdukung. Anak kakak 2 tahun lebih dah tak pakai pampers. Sebab dah boleh bercakap. Cubalah....

miezaniera said...

bestnye main layang2..dah besar dh suri..mmg patut pn tk pakai pampers dh..Qasrina pn kt umh tk pakai pampers dh..kalo brjalan je buh pampers..tp tips tu tkde la..cuma dia tknk pakai pampers sbb kt umah pengasuh dia tgk ade abg2 kt situ tk pakai pampers, bile balik kg pn sepupu2 sume tk pakai pampers..so dia pn tkmo pakai pampers..kene ade idola kot hehehe..

Sarah Syazwani said...

kak zakie: sy cuba jugak pujuk dia xyah pakai ms kt umah..tp dia xnk..sampai nangis2 dia nk pakai pampers..mula2 dlu dia ok x pakai..pas2 dia nk pakai blik

bai : tula..ni sepupu2 jauh..pas2lak bdk2 tadika ada yg pakai pampers tu yg dia nk pakai..kalo dia tgk org lain x pakai maybe dia pun ikut skali

AngahSayang2314 said...

hehehe rindu tak?? hehehehe... tue la...lama cuti kan??? apa pun im come back yuhuuu...seronok tengok mek sarah berjalan2 yer

aizuemi said...

dap uhh... kepok leko klulut~

~izan~ said...

comey dak suri tu pakai tdg syria hehe... dia pakai lg pampers yer? kena pujuk hari2 kot smpai dia bosan dgr hehe.fasya stop umur 2thn,tp sbb aku tak keje,so sng nk monitor.ko kena harapkan pengasuh la ajar n pujuk dia... =D

~izan~ said...

aku ada tag ko kat sini :

http://cubatrytest-putrimummy.blogspot.com/2011/02/contest-cute-specky-wow.html

gudlak kalau rajin hehe