Sunday, June 12, 2011

Mini Zoo@Kemaman

Minggu lepas masa balik kampung

cik suri buat perangai xnak balik rumah

dia nak duduk ng tok mak dia

dia boleh ckp gini

suri : wiwi nk dok ng tok mak..wiwi syg tok mak..wiwi x sayang mama

caittt...time ni la x sayang ehhh

pas2 aku pun janjila ng dia nk bawak p zoo

dan2 nak balik..hehehe taktik menjadik

tpppp..sepanjang perjalanan balik tu dok sibukla tny bila nk p zoo

suruh dia tido..bangun tido pun tanya gaks

so..we decided bawak dia p mini zoo..@ Kemaman

mujur ada zoo kalo xde..xtaula nk bawak dia p mana

baru sampai..nak masuk kene naik tren..agak jauh gak ler nk jalan kaki


dah sampai

sangkar-sangkar binatang xler jauh mana pun sume dekat2


gaya cik suri

siap basahkan rambut dia tu

x nampak ke flat semacam tu..hahaha


sufi dan papa

xmo jalan..asik nk dukung jek




the faveret place suri

tempat cik gajah..lama gak ler lepak tgk gajah

yang bawah ni aksi-aksi budak berdua ni

tengokla kakaknyer nk adik amik gambo sama-sama

adik pulak lebih besar dr kakak...x larat kakak nk tarik

memang kelakar tengok diorg ni






hahaha..adik dah boring..gagah jugakla suri tarik adik dia


beruang ni dekat betul..seriau dah aku

tapi sufi bleh plak excited dia nk pegang bear tu

nasib ada pagar tu jek

penat dahhh..nak balik dah ni


tata..titi..tutu


9 catatan:

~izan~ said...

uisshh dh smpai kemaman knp la tak lajak ke kuantan hehehe...

Sarah Syazwani said...

aku ni pun dr n9..terus ke kemaman tu pun dh ptg..bilela nk dtg ke kuantan tu

eT said...

kiut jek 2beradik tu..aku xpenah bwk anak2 p zoo lg..hehe

mamashikin said...

comel jer suri..dulu masa peknan, mmg nk letak anak nama suri sgt..tp sb dah nama anak semua huruf 'n' so puah pikir nk sambung nama mcm mana..heee..tup tup letak nazra hana..insyaAllah nti ada rezeki, nk letak suri...

ooh zoo kemaman eh..tak pernah pergi..hee

Sarah Syazwani said...

et : bila ammar dh besar lehla bwk..budak2 mmg seronok kalau pegi zoo

shikin : bleh2..letakler..leh gabung depan N belakang suri

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku tak pernah lagi bawa nuha ke xoo..weekend ni hajatnya..hehehe.lepas tu leh berkelah terus kat tepi tu kan..

miezaniera said...

skit lg adik la jaga kakak...adik lg tough dr kakak nye..hehe sonok bw anak2 g zoo kalo diorang dh kenal nama binatang..

eB ezrin said...

eB dh x nmpk binatang nyer... tapi eB nmpk 2 budak comel yg pandai posing :)

Sarah Syazwani said...

ellis : bleh jugak..dkt dah ng cherating

bai : seronok...suri asik elephant jekk

eb : mana nk nampak...asik gambar diorg je..gambar binatang nk amik sgt gelap..sbb sangkar dok dalam mcm hutan