Wednesday, June 8, 2011

Sana sini merah


On 3rd until 5th June family on my father's side buat sambutan Hari Keluarga untuk generasi Hassaf

Generasi Hassaf which means Hashim & Safiah iaitu atok dan wan tercenta

Memang sangat-sangat meriah ok Semua ahli keluarga berkumpul..dari pangkat anak...anak saudara..cucu dan sampaila ke cicit

Kalau nak tau...adik beradik abahku ada 13 org..bayangkan semua ada and atok & wan dah ada cicit iaitu...anak2 ku dan anak sepupuku..total 5 org

Ni antara hadiah-hadiah yang menanti..memang syiokkk laaa

ni for acara tukar-tukar hadiah bg yg dah bekerja

hamper for kotak beracun...buat persembahan dapat hadiah gak

hadiah for cabutan bertuah

hamper for cabutan bertuah n games

hadiah for games on 1st day..adalah hari pendaftaran..
cewahhh siap kene register pulak tu yelah nak amik no cabutan bertuah malam tu pulak dh ada pertandingan

ni pertandingan mewarna utk kanak-kanak 3-9 tahun

suri ni separuh jalan je kaler...bila tgk aku xde terus dia blah..sabo je la

ni pulak remaja main word building


mak-mak n anak-anak dara pulak main sahibba

pak-pak n anak bujang main dam harimau 1st time la aku nengok org main game ni..

caranya mcm dam aji gak lerr game ni abah den yang monang..hahaha

On 2nd day pulak bermulala acara-acara yang memang best-best

penat giler dowh aritu dari budak kecik sampai mak pak sume main

tema kaler masa tu adalah merah..haaa..terang kau


sempat lagi bergambo sakan sebelum game

my family..owhh..lakiku xde sebab dia baru on d way dari dungun sufi pulak ng kroh..kroh kat bilik

rebut gula-gula ade ke pulak suri ni xmo amik gula2 tu...keciwa aku

masuk benang dalam jarum haa siap duduk lagi ni dapat 2nd place

acara tiup belon kanak-kanak

tiup belon remaja dan dewasa


timang bola

ikatan kasih...huhu..ai dapat 1st place tu

actually banyak laggiiiiiiii games..

tp x dapat nk amik gambar semua bateri kamera pulak yg dah abis

malam pulak acara kemuncak Penyampaian hadiah dan kotak beracun

Kalo sape yg xtau kotak beracun tu game bile kena undi kene buat persembahan

tp actually sume kena aku sampai 3 kali kene kuar wat persembahan..huhu

haa..yg ni part kene sehati berdansa

lagu hindustan pulak tu

xtaula ape aku nk bantai menari

laki den lagila xde pergerakan langsung

mak ngah's family..kene nyanyi

my family pulak kene joget..haha adik aku wat joget zapin

makcik aku pun kene joget..famili paling sporting dan dapat persembahan terbaik..cayalah

sajak utk ibu


dikir barat versi nogori sembilan...yang ni memang lawak giler

by sepupu-sepupu lelaki


dan banyak lagi persembahan

last day..sesi gotong royong pulak

xkan nk tinggal rumah bersepah kan sianla ng atok dan wan..

diorg dah tua kami yang muda2 ni la kene buat

cuci ye longkang2 tu

semangat merah membara




vanish balik kerusi so..sangat penat ok..

thats why la aku cuti ari senin tu

x laratla nak balik jugak ari ahad

ni la my big family

agak-agak..juling x mata korang tengok gambo ni..hahahaha


10 catatan:

~izan~ said...

wahhhh sgt meriah dan bestnyer bila dah jumpa ramai2..mesti ada yg tak kenal sgt ek..ke selalu jumpa?

siap ada sukaneka bagai..mmg sgt best!

Sarah Syazwani said...

kenalll..tp x ingat nama..jumpe sekali sekala..yg dulu kecik2 bila tengok dah besar n tinggi..huhu

Amy Syaquena said...

wah meriahnya , menarik sangat x pernah lagi rasa macam nie...

miezaniera said...

wahhh meriah tul..ni baru betul 'family' day..bagusnye sume dpt luangkan masa bersama..leh masuk surat khabar nih..hehehe

ZzamzZ said...

Gile best berkumpul reramai n siap ade game lg...

Sarah Syazwani said...

amy : huhu..ni mmg acara dwi tahunan keluarga

bai : haha..lupelak nk pgl media

zam : mmg best

iera said...

wah..meriahnyer..seronok je tgk seme berkumpul..merah menyala tu..juling gak mata ni nak tgk..

niniezane said...

bestnye sarah, kumpul ramai2, siap wat sukaneka lagi....mmg semua sportinglah...

eB ezrin said...

meriahnyer... bestkan gini? :)

Sarah Syazwani said...

iera :hahaha..cek doktor kalo juling

k.wan : aah sume x malu

eb : mmg best..leh release tensen