Thursday, October 1, 2009

Alhamdulillah..syukur


Akhirnyer...lulus jugak loan rumah aku...setelah gigih pegi ke Putrajaya ari Selasa aritu...arini check suda lulus i nyer loan...waaa..sungguh cepat diorg proses...cayalah...

Time kasih to my cousin kerana sudi membawa aku ke Bhg Pinjaman Perumahan itu..walaupun benarnyer aku leh p sendrik tp saje nk menyusahkan ko..yela bkn selalu ko balik mesia kan...dan membelanje nasi lemak..padahal aku da kenyang tp sebab ko belanje...aku makanla..sedap pulak tu..hikhik


nampak tuh...x nampak yee....xpe2 korang g http://bpp.treasury.gov.my..agak2 sape yg sama level gaji ng aku tu leh la check jumlah lulus yg korang leh dapat dan bape kene bayar balik..huhu...

nampaknyer biler gaji da kene potong nanti..en kamil la kene support hidup aku..waa...bleh kan en kamil...


7 catatan:

nizaa said...

waahhh..tahniah...

Mrs. Asida said...

congrates.. mesti best de rumah sdr. :) at least berbaloi.. tiap2 bulan byr, last2 rumah dapat. lainlah dengan sewa aje kan...
beli rumah dkt mn?

ZzamzZ said...

congratz sarah...

izanpyus said...

tahniah..ok r tu sarah...skrg ni mmg suma cepat.asben aku loan dgn bank utk umah ari tu pun mmg cepat je lulusnyer,apply kwsp pun 4 hari je duit dah kuar.gilos cepatnyer.bila dah cepat,sng sikit kita nak uruskan semua2nyer kan.pastu potongnyer pun cepat je hehe...tapi potong2 pun umah milik kita kan.hehe...

miezaniera said...

tahniah..pasni leh la angkut sarah pulak p putrajaya tu..nnti kite belanja nasi lemak restoran gembira ye hehe

izanpyus said...

epi besday...serentak dgn anak buah aku...semoga berbahagia d samping family trsayang...

paij188 said...

best nyoo....! laki ingat nak beli umah cash lepas balik nnti, tp xleh plak.. nampak gayenye kena wat loan gak lah. tp congrats sarah berjaya ngko membeli umah. aku beli tanah la dulu br buat umah..