Wednesday, October 13, 2010

~x hengat dunia @ bukit tinggi, padang day 2~



salam to all readers

kalini nk sambunglak pengembaraan untuk hari ke 2

Day 2 - 2 Oktober 2010

Malam 1 tu rasa mcm lamaaaaaaaaala sangat...2 3 kali aku terbangun..rasa mcm dah tido lama jek

bila bangun br kul 1

bangun lagi kul 3

alahaiii bila nk pagi nihh

last2 kul 5 da bangun terusla lepak tgk tv...plan kul 8 nk gerak

so dalam kul 730 aku p makan..time tu sume ada yg dah makan pun ada

disebabkan ada kek en kamil beli sempena hari jadi..maka berkongsi2la kami makan


sangat sedap sesuai ng namanya..hehe


me as besday girl wif et mak buyung

selepas itu as a plann



shopppppingggg...byk juga da perabis duit kt cni..huhu


then gerak melihat pemandangan padi pulok

kat sini padi tanam sesuka hati je waktu bila

leh tengok ada yg leh tuai..ada yg baru nk tanam

sebabnya struktur buminya memang ada air je..diorg alirkan air dari gunung

hehe mcm belajar geografi laks..


cantik kan...



aku besela kan..overla kejap ng laki aiii



sume ng ready nk lompat...hahaha

then gerak pulak ke tasik singgalang la kot namanyer..aku x sure sbb seperti biasa aku tidoooo..tgk2 da sampai jek


disebabkan rumah2 kt sini sume pasang mende alah ni...en kamil amik kesempatan..ni mesti leh dapat sume channel ni

tapi yg pelik..dioorg letak mende ni sesuka ati jek kalau yg atas bumbung tu besela kan..ni ada yg depan umah...tepi..belakang...kelako jek tgk



masing-masing tunjuk skil baling batu bape kali leh lantunn

dak bambam qasrina pun join


aksi-aksi sengal


lalalala..en kamil bergaya ala2 hindustani while bininyer nyebokk jap



gerak pula ke Istano Basa Paga Ruyung

sungguh besolak ehh..sayangnyer x dapat masuk ng under renovation kot




gaya itu penting



besar giler kan tempat simpan padi ni


xtaula pe gaya masing2 ni..ade yg ala2 rapper..yg menonggek pun ado


x cukup korumlak..ade yg malas da nk jalan2


on d way nk lunch tu..lalula tempat2 sejarah ni..kubur2 org femes...batu bersurat..rumah org minang terbakarla..macam2


kalini view tempat makan lain sket...berlatar belakang sawah padi...bawahnyer pulak kolam ikan

ikan-ikan tu menganga je molot nk makan..pebenda org bagi sume dia ngap


maro dok jeling-jeling congkak..x sabo dah nak main

ade pulak perlawanan main congkak..tp bergado pasal cr main beza antara org kelate ng perok...tu lom n9 n pahang masuk lagi tuh..hehe



haa kali ni nyer dinner lain sket..fresh masak kangkung depan2 kitorg..berasap2..aku pun leh buat cmtuh kat umah..tapi mestinyer la anak dara ku pun sibuk nk masak same..haha



abis makan..gambo tu jela kejenyer

bile suh pak pami amik gambo dia kira sampai 5..sampai kitorg penat sengeh tgu dia snap

katanya lebih afdallllll...ha sib baik x kira sampai 10...pengsan tunggu


ehh abiss...pe lagi balik hotel..zzzzzz





4 catatan:

eT said...

hahaha...aku ngah bayangkan pak pami kire sampai 10...sempat tido kot...:p

aizuemi said...

aku lempang pak pami kalo dia smp 10..

AngahSayang2314 said...

hehehe macam syok jer gi tempat macam nie kan hehehe

AngahSayang2314 said...

alamak tak update lagi ke???