Thursday, October 14, 2010

~x hengat dunia @ bukit tinggi, padang day 3~



Salam

Baru hari ini mood nk menyambung citer..kalo x macam malas pun ada

maybe ada org yg tunggu pulak sambungan cuti2 ke padang aritu..ade ke???..hahaha

ok..continue

Day 3 - 3 Oktober 2010

Kalini perjalanannyer yg amat mencabar

mula-mula skali hala tujuannyer adala ke Tasik Maninjau


org lain dok sibuk tgk jaket murah..aku tengok view dr kedai makan ni


x lepas peluang ok


memang cantik


tunjuk skil caklempong...betui kaa nama alat nehh


ni pemandangan Tasik Maninjau...yg putih2 tu kabus...sejukkk dok atas ni


trill aksi mkn cili padi dengan tauhu...siyess x pedaass...(muahahaha..berlagaks)


berdua lagik..sila jangan muntah darah hoke




nk pegi sini kena melalui 44 kelok yg sangat2 adventures...nak muntah darah aku rasa ms lalu kt bukit tu...mmg salutela ng drebar kitorg



mak-mak dara dan anak-anak dara yg cumel2+geboo..ahaks



setelah digodek2 terjumpe jugak gambar driver kitorg ni dalam folder bai..mmg terer+skil+tahap gabanla dia bawak van tuh..namanyer peri or perry lahh...xtaula aku betui ke dak namanyer tu

nak naik nak turun diala yg tolong bukakan pintu..aishh mcm vvip laks


destinasi seterusnya adalah rumah Buya Hamka..penah dengarla nama ni..rupenyer org Bukit Tinggi


lepak2..rehat2


ni la dia Buya Hamka..sila google sendirikla kalo nak tau sape Buya Hamka neh


pas dah berkelok2..pening+mual+nk muntah...bapak2 sume nk beli helmet

pegila kami ke kedai helmet

ade pulak skuter yg cumel..pe lagi aksi minah remp lak...


macam-macam jenis+kaler+corak yang sangat cantek..nk je aku beli sebab kecantekkannyer

tapi sedarla moto laki den ex5 jek..x sesuai lak lainla kalo kawasaki ke..kompom aku beli..hahaha


dak ni rembat satu..seksi siottt helmet dia..hahaha..

kalo korg nampak helmet kaler terang gambo pompuan dot..dot..dot..zu la tuh..hahahaha



the last activity..kami serang pasar atas lagi..kali ni sempatla bergambar dgn jam gadang

lepas dah beli pape yg ptt (xde ape da nk beli..dah ratus ribu duit abis)

aku dan en kamil lepak2 kat area jam gadang ni


ramai giler manusia di kala ujung minggu ni

macam-macam ragam

yg mintak sedekah adala jugak 2 3 org..siap ade yg nyanyi bawak gitar sambil yg sorg lagi mintak derma

bole muflis la kalo dok lelama dok bg duit kt org je


depan aku tu ade pulak budak-budak dok lukis tatoo....mcm-mcm corak

tp yg xleh tahan..ade pulak OKU yg nk jugak tu buat tatoo

adoyaiii mcm tu pun ade hati jugak nk buat tatoo


sebelah malamnyer kami makan ikut suka hati nk makan ape

aku teringin nk mkn bakso..sanggup pak pami g cr kedai tauu..

tapi giler terkojut tgk daging tu besau benar

kalo ikut rasa sedap lg bakso kt mesia tpppp daging tu mmg xleh lawan la



lepas makan malam disebabkan en kamil nk tgk bola..aku pulak join karok

dah lama x menyumbangkan sore yg sumbang neh

ala-ala sengau pun ada maklumla hingus+batuk melanda time tu

okla..dah abis ari ke 3..esoknyer masuk lubang lak...lubang apa tu?? lubang idung?? lubang jamban??....tungguuuuuu




3 catatan:

aizuemi said...

siot jer.. mane de gmbr pempuan dot dot dot.. seksi sket jer.. wakakkaka~

Amy Syaquena said...

salam...

wah bestnya..

AngahSayang2314 said...

sedapkan bakso diorang... angah masa turun kat jakarta dulu makan kat bakso malang memang best