Tuesday, November 1, 2011

@ zoo.....lagi??

Assalamualaikum,

Salam ceria

Okler..harini aku nk cerita pasal kami g zoo ahad lepas
Ehhh..pegi lagi??
Mana tidaknyer..cik suri mmg suka sangat ke sini
Pulak tu dr rumah makcik aku just 5 min jek..x jauh manapun
Soo..This time bawa adiknya pulak
Tapi tu la..adiknyer excited x excited jek
Yang dia excited tengok tram..binatang2 tu biasa2 je
Mungkin sbb dia kecik lg kot

sampai2 je terus ke multianimal show
sebelum ni x dpt tengok

ok..bla.bla..bla..dan bla
macam biasa shownyer
singa laut, burung, ape lg ek? eh mcm tu je ke dia ulang2

ok..budak kecik tu xmo aku dukung
dia nk ng adik aku je
bagusla..lenguh oii tangan nk dukung
oo..papanyer xde ye..aku p ng adik2 aku je

suri ni xmo gambar sbb dia kata rusa ni busuk
aku pun ckpla samela busuk kalo dia xmau mandi..hahaha

ok..layankan saje dia yee

tengok...yg kecik tu xmau jalan langsung
sepanjang jalan tu dukung je la kejenyer

ni lokasi cerita zoo @ ceria tu la
nak sangat bergambar ng ape ke nama binatang tu dalam cerita ceria tu

zirafah..x bape nampak jauh sangat

haa..gajah ni bukan main dekat lg
sebab org dok bagi mkn tebu
untung gajah ni..org bg mkn je
tebu tu kene beli 1 btg rm3
mmg buat duit sungguh deme ni

ai pun nak juga

bangau n segala spesis
dekat je ni oooo
diorg ng lepaks2

burung ape tah mcm ostrich tp kalerful kepala dia

besarrrrrr woooo burung ni.. x sama mcm bangau lain
xtaula apa nama dia

sorang dah tido
sorang lagi dah letih
nasib ada 2 org tukang dukung
muahahahaha

@ pizza hut
ceria jek sbb nk makan

cepat je diorg ni makan
jap je nk abis

muka letih da ni
balik rumah semua tido kecuali budak sorang ni
x letih agaknyer

kalini x round semua tempat sbbnyer cuaca jap ujan jap panas
malam tu pulak terus balik ganu

ok..harga tiket nk masuk ni

RM20 - with mykad (adult)
RM6 - with mykid (child - 3 years above)

kalau nak masuk taman rama-rama
RM23 - with mykad (adult)
RM9 - with mykid (child - 3 years above)

sekian..till next entry

11 catatan:

Atia Adina said...

atia ari ni g zoo....ikut rombongan sekolah ayah dia

HappyIrfa said...

anak akak sibuk ajak gi zoo..mak paknya malas sungguh la nak gi zoo.tengok la..kalau free kena curi masa jugak bawak anak2 gi zoo.
zoo melaka pun tak jauh dr rumah kami

Sarah Syazwani said...

Ad : kalau sek mmg selalu wat rombongan g zoo

K.Irfa : sy suka juga ke zoo melaka tiket pun x mahal sangat

Amy Syaquena said...

amy dah lame x ke zoo dearrr.. kalau ada anak tu mungkin la boleh tersesat pergi hehe..ni dua2 dah besar panjang , muka binatang pun dah kenal satu2 hehehe...

Papa Mifz said...

tunggu Mifz dah tegap sikit jalan teringin gak nak bawak ke zoo...lamo dah tak pergi...

Sarah Syazwani said...

Amy : untuk rilek n tenang2kan fikiran pun ok je g zoo..hehe

Sarah Syazwani said...

Papa Mifz : yee betul..syok sket bila bawak ank dh besar

Kakzakie said...

Adik pandai kalau jalan kan ke penat itu yg dia nak berdukung aje...

dhiera said...

naik lagi harga tiket zoo ni~ last pergi, rm15 je tp 2 thn lepas kot.

Amy Syaquena said...

salam aidiladha dearrr..x de update baru lagi ye..

Sarah Syazwani said...

Kak Zakie : agaknyer tu la kak..malas nk jalan..hehe

Dhiera : aah..tu lom masuk pakej taman serangga..

Amy : salam aidiladha..br je post entry baru..hihi