Monday, June 21, 2010

Mula-mula menangis x hengat...pastu...


Semalam merupakan hari yg penuh emosi...mana x nyer aku da nak start keje dan oleh itu terpaksala meninggalkan anak-anak demi kerjaya..ewahh..ayat x leh blah

Selama 2 bulan dok ng suri n sufi....memang seronok cam xnk keje dah rasanyer...sampaikan suri pun da x bagi aku keje...dia suh papa je yg keje

Kalu ikutkan rasa hati mmgla nk jaga anak2 kan..tp sapelak nnt nk bayar utang piutang keliling pinggang ni..huhu

Hari Jumaat aku hantar anak2 ke kampung...then pagi ahad tu da nk bertolak ke Dungun..asalnyer nk gerak lepas subuh sbb cam x sampai ati nt tengok suri melalak..tp cam besela kan...lambat jugak gerak..


Masa nk pegi tu mmg Suri menangis bagai nak rakla...aku mmg da nangis la kan...mak aku pun nangis gak..time aku tulis ni pun rs cm nk meleleh je air mata..sufi..mmg sebanyak2 nyer aku bagi breast feed kt dia...

Awal2 perjalanan mmg dok diam je la aku...ingat kat anak..tapi x lama lepas tu

Mama : Abang..jom kita g Gambang..

Papa : Ada apa kt sane

Mama : Leh mandi manda..lgpun sampai dungun awal pun nk buat pe kan2

Haha...td punyerla emo...ni nk bergumbira pulak..hahaha...mmg dasar....dasar apa ekk...nk kata x igt ank..sape x rindukan..

maka kami pun bergerak la ke gambang setelah mendapat beberapa info dari seorang kawan..okla tempatnyer ala2 sunway lagoon...bayaran masuk pun murah je dewasa rm19.90 budak bawah 12 rm12.90 n budak tinggi bawah 90cm free sajok


pueh atila mandi manda kan..siap dok lepak atas pelampung dilambung ombak..keskeskes..tinggi giler ombak diaorg buat..pas2 main slide..giler tinggi gelongsor sempatla naik 2 kali..

tapi kan..papepun kalu bawak anak2 lagi best...sebab byk tmpt available for kids..mcm ada taman permainan tp disirami air..leh bayangkan x camne..xleh?? lantak korangla kan..haha

ha...ni gambo2 masa kat gambang..xdela amik byk pun sebab pas2 da salin bj mandi manda xkan pulak nk bawak kamera..habisla kamera i da la kamera murah jek


ni suku dari water park gambang...see...ni la tuk kids..aku nk naik tp tulis situ utk budak2 pulak


baru nak masuk...maro => baju ni kira aku da byrla kan..hehe


ni map n ape yg ada dlm gambang ni...konon2 la ni..hehehe

pas2 da xde amik gambo...abis mandi terus chow ke dungun



6 catatan:

izanpyus said...

ha sarah,aku yg dkt ni pun xsmpai lg situ haha.mcm ko la,dkt dgn PD tp xsmpai tmpt yg aku gi tu hehe.terbalik daaa

semoga tabah hati ye.aku paham perasaan ibu jauh dgn anak ni.sbr..ada hikmah semuanya...

army4war said...

dasar laut hahahaha

Atia Adina said...

siannya suri....saya pun selalu nangis tiap kali ibu anta ke umah pengasuh...saya tak nak...saya nak duk ngan ibu....

AngahSayang2314 said...

kesian ngan sarah kan??? berat tul pergorbanan seorang ibu... sabar jer la sarah demi mencari sesuap nasi

eT said...

hehe...ssh ati nk tinggal anak 2-3 ari pon bagai nk rak..ini kan plak nk tinggal p kijer...
tp kan sarah..aku pon teringin nk main air gambang tuh..huhu

The Juggling Queen said...

eh, ko kat dungun ke skrg sarah? aku ingat kat shah alam.. ke aku yg salah faham?