Wednesday, June 23, 2010

Tittttttt....bangggg..alamak



Isnin 22/6/2010


beli belah di baby centre, sura gate sebab nk cari electrik breast pump..da lama nak cari cume x sempat jek..so sementara menunggu en kamil nyer bas kul 11 malam..kami pun berjalan2


suasana aman jek..kereta pun kurang..kami pun melangkah masuk ke dalam kereta..aku dok sebelah driver simpan pape yg ptt sambil yg driver pulak toleh ke belakang utk melihat keadaan di belakang kereta

so..bile clear en kamil pun reversla itu kereta...alarm pun berbunyi..tittt..tittt..titttttttttt...bangggggg



eh..alamak..keta sape pulak kt belakang tah bile masa dia muncul..sekali tengok lancer daa

dalam pale otak ni mampusla kene bayo



kuarla 1 pompuan ni...kami pun tny2la mcm2..dia kata dia da lama kt blakang..nampak kami masuk dlm keta..time tu pulak dia dah off enjin keta..x sempat nk on tekan hon



aduyaiii...kami ni pun mintak maaf la byk2..mintak no tel then decide jumpe hubby dia kemudian sbb hubby dia xde br nk balik mlm tu



tunggu punyer tunggu..then hubby nyer kol nk jumpe di depan spital dungun..kamil n kawannyer pun jumperla owner tu..aku x join dok dalam kedai mengeteh..hehe


dr jauh tengok cm educated jek..siap pakai kain pelekat lagi..sempoi..aku rasa owner tu doktor..sbb akak tu kata hubby dia keje kt spital dungun



diskus ng panjang lebar...sambil mengusap2 bahu owner tu..akhirnyer terpaksala kami membayo rm400...melayang duit mcm tu jek..tp xpela dari nk bayo smpi 1k..sbb owner tu br convert evo 10..adala gak dlm 2k++..kalu blh dia nk mintak half..manala kami ade duit byk tu mlm2 gini..kamil kata claim insuran je la kalo gitu...tp dia pun malas agaknyer nk pjg citer dgn rela hati dia terimala..nasib baikla owner tu leh nego n yg penting same2 org kelate..hehe



lega rasanyer..kalau x sebelum tu mcm2 dok pk manala tau takut org tu xleh nk lebey kurangkan..tu pun dia kata dia x bawak wife dia sbb wife dia jenis xleh nego..ish2 sempat pulak dia mengata bini sendiri...hehehe




ni je la yg berlaku kepada keta kesayangan ku..punyerla jaga leklok...tp sib baik bkn i yg drive..kalu i drive i x langgar lancer der...hahahaha



7 catatan:

mamasue said...

onamak!!!(cara dhiya cakap alamak)...time2 nak gaji ni mcm2 la nk jadi....

eT said...

xper la..org kampung gak..hehe

AngahSayang2314 said...

tak pe la sarah mungkin bukan rezeki sarah ngan duit tue.. nasib kecik je jumlahnya kalau tidak????

ZzamzZ said...

hehe klu ko drive ko nk lnggar ape sarah?

ai na said...

selamat 4 ratus kalo 4 ribu,,
woooo ;0

a'ai-university

jack83 said...

benda nak jadi kan.berserah je lah.mungkin masa En. kamil ngantuk kot x pun sensor revers kete tu dah tak betul

miezaniera said...

seb baik la org kg gak..tkde rezeki la tuh..tkpelah sok2 sarah lak beli lancer ek..hehehe