Sunday, September 4, 2011

Raya..raya..raya..dan raya



Assalammualaikum

Selamat Hari Raya

Nampaknya masih lagi mood rayakan

Kat ofis ni pun masih ada yang bercuti

Di blog-blog pun citer pasal raya

So..aku pun nk cerita jugala pasal raya

Kalini sambutan raya adalah di kampung aku..hehe

Biasala mesti seronoknya lebih sebab beraya di kampung sendiri kan

So..aku pulang awal..yela kt sini jumaat dah cuti..so..kamis tu dah gerak

tapi kami ke kl dulu sebabnya bertolak malam

en kamil xmo terus ke n9 sebab jalan ke situ gelap n banyak lori

jalan pulak kecik n hutan belantara lagila dengan bawak budak kecik kan

ari sabtu barula pulang ke kampung

raya kalini ter rajin sket

sempatla buat kastard lapis n kek batik

kuih2 x buat sebabnya dah banyak kuih tunjuk kang membazirla pulak

Tema kaler baju raya kali ni adalah hitam

so mix match kan dengan pink...xmola nampak hitam sesaje

lets d picture talking2 ehhh

selepas sembahyang raya harusla ada sesi bermaaf-maafan kan

"ampun ye bang..salah silap harap dimaafkan"

dialog eksen je tu..padahal dok gelak2..kekeke


aku rasa macam baru lepas akad nikah pulak..hahaha


time bagi duit rayo

ada rezeki lebih bagi2 la pada adik2

suke ehh dapat duit raya


budak ni memang mata duitan..haha


2 beradik yang sangat comel

i like this pic..bukan senang tau nak amik gambar budak berdua macam ni


hang sufi..alamak keris xdelaaaaa


my siblings and anak-anak


inila je gambo kami sekeluarga yang elok sket..huhu

tahun ni gambar x menjadi sbb budak2 ni x dok diam


ayah bonda ku


suka gak dengan gambar ni..tah biler masa diorg amik


my famili


wif mak n abah


tuan tanah harusla ada kan..kekeke


dan lagiii


gambar kt luar rumah plak


interprem lagikkk

selesai bergambar n makan2

kami sume gerak ke umah atok dan wan

xdela plak nk amik gambar...ramai sangat org dtg

org ni balik pas2 ade je pulak orang lain sampai

memang itula tradisi umah wan aku

adik badik..sdr mara akan dtg umah wan aku sebab dia paling tua

kebetulan pulak adik badik abah aku mostly beraya umah mentua dulu

so cucu2 ni la kene tolong hidang..basuh bagaiii

papepun sangat seronok

ni baru raya pertama

will be continue raya ke dua..balik ke umah atok sebelah mak di segamat plak

till then


9 catatan:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SELAMAT ARI RAYA...WAHHH ERIAH BANYAK LA TU PIC RAYA ...CANTIK2 LAGI...FOLOW BLOG NI...MEH LA SINGGAH KLIK2

mamasue said...

wah...seronok nye beraya sakan dgn bergambar...mamasue tak brapa nk bergambar kali ni sbb dok dang...kejer melayan baby je tahun ni

Amy Syaquena said...

selamat hari raya aidilfitri dear , cantik2 gambar awak..meriah sungguh..

aizuemi said...

selamat hari raye ..
turun s.alam cepat..
attack uma RS ..

~izan~ said...

kemain meriah tu. walaupun hitam itu hitam tp tetap menyerlah..err apa ayat aku ni ekekeke..

Sarah Syazwani said...

Mya : taun ni semangat raya tu lebih..hehe

sue : samela mcm aku taun lepas..xleh nk raye sgt

amy : tq..amyy..biasa2 je tu x pro pun amik gambo

zumie : tu ler tujuan aku pun..haha

izan : xpe2 aku paham maksud ayat ko tu

mamashikin said...

selamat hari raya..hehee..wah tema hitam..nice..jrg org buat..tp cantik la..hitam merah...

dhiera said...

meriah!! salam lebaran kak~

dan salam perkenalan jugak!

eB ezrin said...

meriahnyer, suker3 :)