Tuesday, September 15, 2009

Insya Allah



Setelah disahkan dalam jawatan..mulala operasi searching for house...yela sampai bile la kan dok menumpang kolej Melati tu...sampai masanyer kene kuar..lebih-lebih lagi da dapat pekeliling xleh renew kontrak PPP..so sape yang da tamat tu goodbyela jawabnyer....xleh macam dulu leh renew setaun-setaun..

Alhamdulilah..berkat tanya-tanya orang dan googling bagai...akhirnya aku dapatla book sebuah rumah semi-D di Meru....mula-mula hajat nk beli kat Rantau Panjang, Klang (bkn kelate yee)...tp bila jumpa developer diorg offer rumah ni dan memang dah tinggal 1 unit pun...

So..aku decide ng en Kamil nk tengok progress itu rumah...da nak siap pun kalu xde aral melintang taun depan siapla sepenuhnya...sedang elok je kan aku nyer kontrak PPP abis 2011...so by the time tu leh la renovate ke and buat pape yg patut...huhu..semangat..macamla banyak duit haku

Kitorg pun setuju nk beli rumah tu..alhamdulilah rezeki..developer bg kurang lagi harganyer...pe lagi book la...minggu lepas da sign SNP ng lawyer..sekarang ng tunggu lawyer siapkan dokumen yang sepatutnyer untuk aku apply loan gov...eiii sungguh x sabau..



bahagian hadapan rumah...tanah kt depan sungguhla luas....dalam pale ni da pk macam-macam nk buat..hehe



bahagian belakang...luas jugak...leh ler bercucuk tanam



ni tepi lak..leh sambung rumah lagi

walaupun rumahnyer agak kecik...tp xpe tanah luas....ni je la yang mampu aku beli berkat penat lelah bekerja ng UiTM selama 3 taun ni..huhu





9 catatan:

eT said...

wahh..nmpknyer sume org dah sambar rumah sorang sebijik nih...aku???
blom ada rezeki lg daaa..huhu

miezaniera said...

congrats sarah..umah besau..leh wat anak byk2 skit hehe ;D

ZzamzZ said...

congratz..nnt boley la wt open house..best²..xpe et..slow²..byk mase lg..aku ni pun pembentangan budget yg ke brp entah br boley lepas..

Dania's mummy said...

wow... seronoknya da beli rumah.... tgk org beli rumah, kita pun terasa nak beli gak.... tp beli2 x duduk pun x best gak... keterujaan nya kurang.... kang klu aku beli rumah, mak aku mesti monyok2... x pe la.. dok dgn dia ajer la... lg pun aku 2 beradik.. abg aku da buat rumah sendiri...

nizaa said...

waaahhh bestnya dah beli umah..pasni bleh la berkebun pulak ehh.. tanam pokok durian ka..bestt woo..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun nak carik jugak tapi rasanya bukan tahun ni laa..nanti jgn lupa ajak aku bila buat house warming :)

izanpyus said...

Sarah,sangat seronok kan bila ada umah sendiri.aku pun mneghitung hari nak pindah umah kitorang tu.hehe...bley la hiasa sakan kan.hari2 termimpi2 apa style n design nk buat.tp umah ko byk tanah,umah aku takde tanah,uwaa...

Sarah Syazwani said...

et : xpe pelan2 kayuh

bai : yela tuh...igt anak ayam

zam : aku pun tunggu open house umah ko nt

dayah : aku lgla suke dok umah kg cam umah ko tuh...laman luas..besar pulak tuh...

niza : bkn setakat dorian..segala mcm buah aku tanam nt..musim buah leh la dtg mkn..hahahah

elis : ade rezeki nt dapatla beli..insya Allah x ku lupa kawan2

Sarah Syazwani said...

ala xpela izan asalkan ade umah sendirik dengan ank2 dan suami da cukup baik kan...mcm2 bleh buat kt umah kita